Farmàcia Santa Maria

Deshabituació tabàquica - Farmàcia Sant Cugat

Que és la deshabituació tabàquica?

La deshabituació tabàquica és una de les millors formes de deixar el tabac. Aquest decàleg va ser desenvolupat per l’empresa farmacèutica Pfizer i conisten de 10 consells que ajudarien a deixar l’hàbit de fumar.

El coaching que fem de la deshabituació tabàquica, és una nova manera que aquesta suportada per nova bibliografia que ajuda a mantenir a deixar el tabac amb el rol addicional d’un coach.

El decàleg de 10 consells de Pfizer és el següent:

Decàleg

1. Retira de tots els espais els articles relacionats amb el tabac com els cendrers, els encenedors i per descomptat els cigarrets.


2. Si convius amb un fumador que no es planteja deixar-ho al mateix temps caldrà demanar-li que no ho faci davant teu especialment en els primers dies.

3.Realitza una petita reflexió sobre els moments i llocs en què fumaves. Això pot ajudar-te a ser més conscient de l’impacte de la rutina en les teves decisions. Aquesta reflexió t’ajudarà a realitzar modificacions al llarg del dia.

4. Si estàs acostumat a aixecar-te, prendre el cafè fumant i després dutxar-te, pots invertir l’ordre dutxar-te primer, vestir-te i prendre el cafè fora de casa en un lloc en què no es pugui fumar.


5. Per començar el dia sense fum, el camí dels matins més saludables comença variant el propi esmorzar. És un altre recurs que pots posar en pràctica, substitueix begudes com el cafè pel te o sucs de fruites contribueix a fer diferents els dies i allunyar-te de la rutina associada a l’tabac. Fins i tot, canviar de tassa per una de nova que agradi més pot ajudar-te en el propòsit d’abandonar el tabac.


6. Practica esport, és un bon hàbit que pot jugar a favor teu. Pots despertar-te una miqueta abans o dedicar un temps a la tarda per caminar un parell de quilòmetres o fer una breu taula a casa. Són accions senzilles però molt efectives per deixar de fumar.


7. Si es fuma mentre es condueix de camí a la feina, el consell és: busca un itinerari diferent, encén la ràdio i canta. Mentre es canta no es pot fumar. D’aquesta manera, pots superar la temptació de fumar.


8. Si per a tu el cotxe és el lloc on penses en el que ha passat durant el dia i et relaxes sabent que ja estàs de camí a casa fumándote una cigarreta, una bona idea és fer una neteja a fons al cotxe. Quedarà tan net i farà olor tan bé que se’t trauran les ganes de fumar més en ell.


9. Un altre moment complicat sol ser quan estàs en un embús i veus a un altre fumador donant calades. En aquests moments pots recordar que ja no ets fumador, les teves raons per deixar de fumar (els fills, l’estalvi en tabac per vacances o tenir una millor salut).


10. Un cop has decidit deixar de fumar, planifica una cita amb el teu metge perquè et proporcioni la informació necessària segons el teu cas concret i t’assessori sobre els recursos que et poden ajudar a superar les possibles recaigudes.

Quieres pedir hora o consultar con un farmaceutico experto en deshabituación tabáquica?

Demana Hora - Teràpia
Recomanem venir entre 9:00-11:30 o de 14:30-17:30 per garantir una millor atenció a client.