Farmàcia Santa Maria

El meu nen sempre està malalt

Hola a tots i totes!

Són molts els pares preocupats que s’acosten aquests dies a la farmàcia buscant una solució per enfortir el sistema immunitari dels seus nens. Els pots reconèixer per les ulleres que porten fins a terra. Des de la farmàcia ens agrada transmetre que hi ha vida després d’aquestes ratxes i que es poden fer moltes coses per ajudar a suportar-les.

Els canvis bruscos de temperatura i l’exposició a l’fred converteixen el cos en un “caldo de cultiu” ideal per al desenvolupament de virus i bacteris que causen infeccions i desequilibren el sistema immunològic.

D’altra banda, la sequedat de l’ambient, causada per calefaccions, fa que els virus i bacteris romanguin més temps en l’ambient, ressecant a més les mucoses i afavorint els contagis.

A més, el sistema immunològic dels més petits no està madur com el dels adults i posseeix menor capacitat defensiva enfront de les agressions externes.
Si unim totes les peces de l’puzle … voilà! Nen malalt i pare també de rebot. És important tenir en comptes tots aquests factors com a dianes sobre les quals actuar per evitar que aquesta situació es produeixi:

Molt important, reforçar les defenses estimulant el sistema immune o bé tenint cura de la flora intestinal que és la primera barrera de protecció.
Però també s’han de tenir en compte les següents mesures:

• abrigar correctament. Evitar l’excés d’abric en ambients caldejats o la manca d’abric a la intempèrie. Cobrir cap i nas a l’sortir al carrer o als espais lliures.

• Evitar canvis bruscos de temperatures. No abusar de la calefacció a casa, i treure peces d’abric si van a romandre temps en espais amb calefacció.

• Mantenir nivells adequats d’humitat. Recordar que ambients excessivament secs poden agreujar les malalties respiratòries. (Super fan dels humidificadors!)

• Ventilar diàriament les seves habitacions, per afavorir la renovació de l’aire.

• Tenir cura de la higiene. Per mantenir virus i gèrmens a ratlla, que converteixin en un hàbit rentar-se les mans a l’pujar del carrer, després de jugar, quan tornin de l’escola i abans de menjar.

• Procurar que beguin molt líquid. Mantenir-hidratats és fonamental per conservar una temperatura corporal adequada.

• Mantenir a el dia el calendari de vacunació.

Passa’t per la farmàcia i parlem del tema!